fredag 22 februari 2013

Bellas middagstips

Carbonara
2 pers
2 ägg
Riven parmesan typ två tjej nävar
Nymald svartpeppar, lite salt
2msk crème fraîche
Pancetta i kuber, stekt krispig, spara fettet
Hackad persilja
Olivolja
Ca 200 gr spaghetti eller pappardelle av rustichella D Abruzzo eller gragnano

Koka upp saltat vatten, koka pastan al dente, avlägsna den någon minut tidigare, under tiden, knäck äggen och vispa ut dom med en gaffel, blanda i parmesan, peppar, lite salt och crème fraîche.
När pastan är klar, blanda allt, ringla över olivolja och tillsätt pancettan med fettet samt den hackade persiljan, blanda, smaka upp ev mer olivolja, parmesan och peppar?
Njut med ett glas vitt!!



Vinrekommendation av kocken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...